aA
Klausimas

Sveiki,

Man 28 metai. 6 metus sergu nerimo sutrikimais, mane kankina panikos atakos ir smarki agorafobija bei hipochondrija. Per tuos metus lankiausi pas daugelį įvairių gydytojų, kol pagaliau patekau pas psichiatrus. Išbandžiau daugybę įvairiausių psichotropinių vaistų, tačiau liga taip ir liko nenugalėta. Paskutiniaisiais metais pradėjo kankinti ir depresija.

Jau 5 metus pastoviai vartoju trankviliantus. Pradžioje jie man padėdavo, tačiau dabar jų efektyvumas smarkiai sumažėjo. Per tuos metus atsirado priklausomybė nuo trankviliantų ir dabar niekaip negaliu jų mesti gėrusi. Gydytojai bando atpratinti nuo vaistų mažindami dozes ar keisdami kitais (aš vartoju klonazepama), tačiau nei mažinti dozės, nei keisti kitais negaliu, nes tuoj pajaučiu abstinencijos simptomus ir ištinka panikos priepuolis. Taip pat jaučiu, kad reikia vis didesnės dozės, nerimas vis auga ir vis labiau bijau išeiti iš namų.

Dabar ši problema tapo ypač aštri, kadangi esu 10 savaičių nėščia ir visą nėštumą vartojau vaistus. Baisiai nerimauju dėl apsigimimo pavojaus, nors kai tyriausi Perinataliniame centre, pasakė, kad kol kas jokių sutrikimų nepastebi. Tačiau man vistiek labai neramu.

Gyvenu ne didmiestyje, galbūt todėl visą laika buvau gydoma tik medikamentais ir negavau jokios kvalifikuotos psichoterapinės pagalbos. Labai norėčiau privačiai gydytis pas kvalifikuota psichoterapeutą, tačiau nežinau, kur Vilniuje kreiptis ir rasti tikrai gerą psichoterapeutą. Tikiuosi jūsų patarimo.

Atsakymas

Sveiki,

Nerimo sutrikimus tikrai geriau gydyti psichoterapijos pagalba. Mano telefonas 8-687-74655, nes jūs tarsi klausiate, kaip surasti gerą psichoterapeutą, o aš dar save laikau geru. Tačiau hipochondrija ir pripratimas prie vaistų yra dalykai sudėtingesni, nei nerimas. Tai tarsi pripratimas prie alkoholio. Kaip jūsų organizmas sureaguos be vaistų? Paeksperimentuokite.

Sėkmės.
Olegas

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Ukrainai pavyko Maskvoje sunaikinti Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį Ka-32 Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

Ukrainos žvalgybos pareigūnams (GUR) pavyko Maskvoje sunaikinti rusų sraigtasparnį Ka-32. Šis...

Šių žmonių darbo rinkoje daugės – dirbti su jais turės ir tie, kurie iki šiol buvo nusiteikę priešiškai

Senstant Lietuvos visuomenei, vis labiau atsigręžiama į darbo rinką, kurioje vyresnio amžiaus...

Lietuvos bendrabučiai atveria duris negalią turintiems studentams, tačiau stovi tušti regos negalią turinti studentė – aš jau iš anksto žinojau, kaip bus

Lietuvos universitetuose studijuoja šimtai įvairių negalių turintys žmonės, tačiau gyventi...

Norvegijoje sulaikytas lietuvis, sauskelnių pakuotėse vežęs daugiau nei milijoną kronų (2)

Norvegijos muitinės pareigūnai sulaikė lietuvį, kuris vežėsi daugiau nei milijoną kronų,...

Delfi Plius dokumentikos premjera: „Narkotikai: realybės dozė“ – išskirtinės ir dar negirdėtos išpažintys prieš kamerą (1)

„Noriu sugriauti mitą, kad žmonės, vartojantys psichoaktyvias medžiagas yra kitokie: keisti ar...