Šis žagarėlių receptas – palangiškės Zinos Bružienės (@Zinos virtuvėje), kurį ji paveldėjo iš savo močiutės. P. Zina dar atsimena, kaip močiutė jai gamindavo ir virdavo žagarėlius. Recepto autorė pataria gaminant tešlą su kočėlu nuoširdžiai ją pamušti, kol ji lyg tokiomis puslytėmis atsisluoksniuoja. Tada plonai iškočiojus žagarėliai bus trapūs ir traškūs.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį išsukti su cukrumi, grietine, sviestu ir druska. Įpilti alkoholį, išsukti. Tada berti miltus – ir suminkyti tešlą, kad ji bus minkšta ir elastinga.

2. Tada kočėlu daužyti tešlą, ją vis palankstant ir pasukiojant. Tešlą reikia mušti tol, kol atsiranda pūslelės. Tai gali užtrukti ir 10 min., ir 15 min. Tada tešlą uždengti ir palikti pusvalandžiui pailsėti.

3. Kočioti tešlą tiek plonai, kiek tik įmanoma. Pjaustyti rombais, per vidurį įpjauti, išnerti per kilpelę ir kepti įkaitusiame aliejuje.

4. Iškepa akimirksniu, todėl patartina turėti visus žagarėlius jau paruoštus. Svarbu neperkepti, tobuliausias žagarėlis – gražios aukso spalvos.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai