Jeigu pabodo įprastos sriubos, išbandykite kitokį tradicinių barščių variantą – trintą burokėlių sriubą. Sriuba ne tik skani, bet ir pasižymi labai gražia spalva, o kai rudens vakarai ilgėja, spalvotas maistas galbūt praskaidrins tamsėjančias dienas. Patiekiant burokėlių sriubą apibarstykite petražolėmis, sėklomis.

Gaminimo eiga

1. Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.

2. Į virimo puodą įpilti apie 1-1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, sudėti smulkintus svogūnus ir česnakus ir šiek tiek pakepti, kol suminkštės ir pageltonuos. Jeigu puodas sviltų – įpilti dar šiek tiek vandens.

3. Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu – tik tiek, kad apsemtų visas daržoves. Šiame recepte buvo įpilta apie 600 ml vandens. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.

4. Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.

5. Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius (kuminą, imbierą, pipirus, citrinos sultis, obuolių actą) ir palikti kelias minutes pravėsti.

6. Visas daržoves sumalti trintuvu iki vientisos masės. Sriubą galima apibarstyti petražolėmis, sėklomis ar patiekti su augaline grietine/grietinėle.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir @plantasticka.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai