Ingredientai
Baklažanai
1
vnt.
Vištienos filė
500
g
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Aliejus
4
šaukštai
Sojos padažas
3
šaukštai
Graikiniai riešutai
30
g
Kalendros
6
šakelės
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Kai ateina ruduo, ateina laikas gomurį glostantiems patiekalams su baklažanu. Ši daržovė puikiai atsiskleidžia troškiniuose. Į draugiją tiks vištiena ir baltosios pupelės. Visi ingredientai paruošiami greitai, todėl neužtruksite daug ir gardžiuotis ypatingu ir aukštos maistinės vertės patiekalu.
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite filė nedideliais gabaliukais ir tam laikui, kol supjaustysite ir apkepsite daržoves, užpilkite marinatu. Marinatą paruoškite iš sojų padažo, susmulkintų česnakų ir pipirų.
2. Svogūnus supjaustykite smulkiai, baklažanus - vidutinio dydžio kubeliais.
3. Atskirai apkepkite vištienos filę, svogūnus ir baklažanus.
4. Išdėliokite karščiui atsparioje kepimo formelėje vištieną, vėliau svogūnus bei baklažanus ir ant viršaus užpilkite pupeles su padažu. Viską kepinkite 10-15 minučių, 180°С temperatūroje.
5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkiai kapota kalendra ir riešutais.
Atsiliepimai