Ingredientai

Bulvės 400 g
Morkos 2 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Miltai 1 šaukštas
Lašinukai (smulkiai supjaustyti) 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštas
Actas 1 šaukštelis
Druska pagal skonį
Petražolės žiupsnelis
Krapai žiupsnelis
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytus burokėlius, pomidorų pastą, actą ir dar patroškinkite.

Morkas, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite.

Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstus - šiaudeliais ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais, kiek reikia. Pavirkite 20 min, tada sudėkite troškintas daržoves.

Baigiant virti, supilkite vandenyje išleistus miltus ir gerai išmaišykite. Jeigu norite, įpilkite šlakelį acto.

Prieš pat pateikiant į sriubą suberiamas smulkiai kapotas česnakas, lašinukai, susmulkintos petražolės, krapai ir dar kartą užvirinama.

Pagardinama grietine.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai