Ingredientai
Kiauliena
250
g
Burokėliai
250
g
Baltagūžiai kopūstai
350
g
Bulvės
400
g
Morkos
2
vnt.
Petražolių šaknys
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Pomidorų pasta
80
g
Miltai
1
šaukštas
Lašinukai (smulkiai supjaustyti)
1
šaukštas
Cukrus
1
šaukštas
Actas
1
šaukštelis
Džiovintos saldžiosios paprikos
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Lauro lapai
1
vnt.
Petražolės
žiupsnelis
Krapai
žiupsnelis
Grietinė
3
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite šaltu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite supjaustytus burokėlius, pomidorų pastą, actą ir dar patroškinkite.
Morkas, petražolės šaknį ir svogūną smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite.
Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstus - šiaudeliais ir suberkite į sriubą. Pagardinkite druska ir pipirais, kiek reikia. Pavirkite 20 min, tada sudėkite troškintas daržoves.
Baigiant virti, supilkite vandenyje išleistus miltus ir gerai išmaišykite. Jeigu norite, įpilkite šlakelį acto.
Prieš pat pateikiant į sriubą suberiamas smulkiai kapotas česnakas, lašinukai, susmulkintos petražolės, krapai ir dar kartą užvirinama.
Pagardinama grietine.
Atsiliepimai