Ingredientai
Višta
1
vnt.
Sviestas
100
g
Morkos
4
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Pipirai
pagal skonį
Ryžiai
1
stiklinė
Džiovintos slyvos
150
g
Razinos
150
g
Druska
1
žiupsnelis
Sviestas
2
šaukštai
Miltai
1
šaukštas
Pienas
1
stiklinė
Raudonieji pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Vištą įtrinkite druska, maltais pipirais, česnaku ir palikite pasimarinuoti valandai.
Džiovintas slyvas ir razinas gerai nuplaukite ir užplikykite verdančiu vandeniu. Padėkite į šalį - kol višta iškeps, jos bus gatavos.
Vištą dėkite į keptuvą, užpilkite ištirpintu sviestu ir apdėliokite supjaustytomis morkomis bei svogūnais, uždenkite ir dėkite į įkaitintą orkaitę maždaug valandai.
Kol kepa višta, išvirkite birius ryžius ir pagaminkite padažą.
Padažui miltus pakepinkite svieste, atskieskite pienu, pagardinkite druska, raudonaisiais pipirais ir trumpai pavirinama.
Prieš patiekiant vištą supjaustykite. Aplink sudėkite ryžius, slyvas bei razinas ir užpilkite karštu padažu.
Atsiliepimai