Ingredientai

Višta 1 vnt.
Morkos 4 vnt.
Pipirai pagal skonį
Ryžiai 1 stiklinė
Razinos 150 g
Druska 1 žiupsnelis
Sviestas 2 šaukštai
Miltai 1 šaukštas
Pienas 1 stiklinė
Druska pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Vištą įtrinkite druska, maltais pipirais, česnaku ir palikite pasimarinuoti valandai.

Džiovintas slyvas ir razinas gerai nuplaukite ir užplikykite verdančiu vandeniu. Padėkite į šalį - kol višta iškeps, jos bus gatavos.

Vištą dėkite į keptuvą, užpilkite ištirpintu sviestu ir apdėliokite supjaustytomis morkomis bei svogūnais, uždenkite ir dėkite į įkaitintą orkaitę maždaug valandai.

Kol kepa višta, išvirkite birius ryžius ir pagaminkite padažą.

Padažui miltus pakepinkite svieste, atskieskite pienu, pagardinkite druska, raudonaisiais pipirais ir trumpai pavirinama.

Prieš patiekiant vištą supjaustykite. Aplink sudėkite ryžius, slyvas bei razinas ir užpilkite karštu padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai