Ingredientai
Šparaginės pupelės
1
kg
Vanduo
700
ml
Krienai
1
gabaliukas
Garstyčių grūdeliai
4
šaukštai
Cukrus
4
šaukštai
Druska
1
šaukštelis
Kvapieji pipirai
5
vnt.
Lauro lapai
3
vnt.
Actas
250
ml
Aliejus
50
ml
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Gaminimo eiga
* Šparaginėms pupelėms nupjaukite galiukus, perpjaukite per pusę ir apvirkite sūriame vandenyje apie 7 minutes. Nupilkite vandenį, o pupeles sudėkite į paruoštus stiklainius.
* Krieno šaknį smulkiai supjaustykite ir suberkite į puodą gartu su cukrumi, druska, garstyčių grūdeliais, pipirais, lauro lapais. Užpilkite vandeniu, aliejumi, actu ir virkite apie 5 minutes.
* Karštu marinatu užpilkite pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Atsiliepimai