Ingredientai

Sviestas 4 šaukštai
Cukrus 1.5 puodelio
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Pienas 1 puodelis
Miltai 1.3 puodelio
Kepimo milteliai 2.5 šaukštelio
Kakavos milteliai 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Cukraus pudra 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Džiovintas vyšnias perpjaukite per pusę ir užpilkite likeriu.

Gerai išsukite minkštą sviestą su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.

Supilkite šiltą pieną ir išplakite.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius.

Pamažu miltų mišinį įmaišykite į pieno plakinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

Kai atvės, išimkite iš formos ir perpjaukite horizontaliai į tris lygias dalis.

Pasiruoškite kremą pertepimui.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Džiovintas vyšnias nukoškite ir nuvarvinkite. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir puse išplaktos grietinėlės.

Maskarponės sūrio kremu pertepkite biskvito sluoksnius.

Tortą aptepkite plakta grietinėle ir gausiai apibarstykite šokolado drožlėmis (lengviausia juodą šokoladą sutarkuoti šaltą).

Galite papuošti kokteiliams skirtomis vyšniomis.

Skaniausia ragauti su juoda arbata.

P.S. Tortu nerekomenduojama vaišinti vaikus iki 18 metų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai