Silkės tortas puikiai tiks kalėdiniam Jūsų stalui, kūčių stalui ar taip šventiškesnis lietuviškas patiekalas, pateiktas kitaip.

Gaminimo eiga

Juodą duoną (200g) susmulkinti trintuvu su česnako skiltele ir išmaišyti su tirpintu sviestu (50g).

Gauta masa gerai apspausti tortinės dugną ir įdėti į šaldytuvą stingti.

Želatiną ištirpinti šiltam vandenyje.

Silkės filė susmulkinti kubeliais.

Svogūną sukapoti ir sumaišyti su silke, dėti grietinę, kreminį sūrį, prieskonius.

Atšalusią želatiną supilti ir viską gerai išmaišyti. Pusę gautos masės supilti ant sustingusios duonos pagrindo ir dėti į šaldytuvą sustingti. Iš likusių duonos pagrindo produktų pasidaryti vėl tą pačią masę ir susluoksniuoti ant silkės masės sluoksnio, dėti į šaldytuvą sustingti.

Ant sustingusios duonos sluoksnio supilti likusią silkės masę ir dėti viska į šaldytuvą stingti.

Prieš tiekiant papuošti žalumynais. SKANAUS!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai