Ingredientai

Alyvų aliejus 3 šaukštai
Rudasis cukrus 4 šaukšteliai
Česnakai 4 skiltelės
Druska 3 žiupsneliai
Muskato riešutai 3 šaukšteliai
Ančiuvių filė 10 gabaliukai
Kvietiniai miltai 1 šaukštas
Porcijos: 4
Prancūzijos rytinėje dalyje iki Viduržemio jūros teka viena didžiausių Europos upių – Rona. Kadaise upės regione buvo populiari „baržininkų“ profesija. Tiesiog baržose gyvenantys vyrai upe plukdydavo tiek žmones, tiek krovinius. Šiandien šių baržininkų nebeliko, tačiau po savęs jie paliko iki šiol regione populiarų jautienos receptą. Visai nekeista, kad upėje gyvenantys vyrai mėsos patiekalą gardino mažomis žuvelėmis.

Gaminimo eiga

Receptas gimė Vienne miestelyje (piečiau nuo Lijono). Vietinio restorano (pav. La Pyramide) savininkas ir virtuvės šefas Fernand Point mėgdavo vaikščioti upės pakrante ir šnekučiuotis su vietiniais baržininkais.

Šie būdavo draugiškai ir noriai dalindavosi savo kulinarine patirtimi su smalsiu šefu. Pastarasis įvertinęs originalų mėsos ir žuvies derinį, patiekalą pradėjo gaminti savo restorane. Ilgai netruko, kol jo meniu naujieną įvertino ir restorano svečiai.

Supjaustykite jautienos kumpį nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Nedidelėmis juostelėmis supjaustykite šviežio pankolio šaknį.

Ingredientus į puodą dėkite sluoksniais: didesnio puodo dugną pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite ¼ dalį supjaustytų svogūnų, ¼ dalį šviežio pankolio (arba šaukštelį malto pankolio) ir sutrintą skiltelę česnako. Užberkite šaukštelį rudojo cukraus ir ant viršaus sudėkite 1/3 supjaustytos mėsos. Pasūdykite žiupsniu druskos, papipirinkite ir pagardinkite šaukšteliu tarkuoto muskato riešuto.

Toliau visą sluoksniavimą pakartokite dar du kartus. Viską užbaikite svogūnų ir pankolio sluoksniu.

Puodą su ruošiamu patiekalu pradėkite kaitinti ant didelės kaitros. Pradėjus virti, uždenkite puodą dangčiu ir sumažinkite kaitrą iki mažiausios, kad lėtai troškintųsi. Troškinkite apie 2 val, kol mėsa suminkštės, o svogūnai ir pankolis suvirs į padažą.

Kol mėsa troškinasi paruoškite ančiuvius: šakute iki tyrės sutraiškykite 10 konservuotų ančiuvių filė ir labai gerai sumaišykite juos su 2 šaukštais raudonojo vyno acto, 30 g sviesto bei šaukštu (su kaupu) kvietinių miltų.

Po 2 val. mėsos troškinimo, į troškinį sudėkite ančiuvių pagardą ir atidengę puodą dar patroškinkite apie 30 min.

Labai smulkiai supjaustykite saują šviežių petražolių lapelių ir, patiekdami troškinį, užberkite jų ant mėsos. Garnyrui labiausiai tiktų virtos bulvytės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai