Porcijos: 2
Salierų ir morkų blynai tinka įvairioms progoms ir gali būti pateikiami kaip užkandis, garnyras ar net pagrindinis vegetariškas patiekalas. Salierų ir morkų blynus valgykite karštus su specialiai jiems paruoštu padažu.

Gaminimo eiga

* Blynams:

* Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą salierą, kiaušinius, kvietinius miltus, sūrį, smulkiai pjaustytą česnaką, druską ir pipirus. Gerai sumaišykite, kad gautumėte tešlos konsistenciją.

* Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkaista, dėkite tešlą šaukštu, plonu sluoksniu.

* Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių. Po 2 minutes iš abiejų pusių. Išimkite juos ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

* Padažui:

* Mažame inde sumaišykite grietinę, medų, srirachą, smulkiai pjaustytus krapus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

* Padažą perkelkite į dubenį, kuriame patieksite.

* Mėgaukitės kartu su blynais.

* Suvartokite blynus per 2-3 dienas nuo pagaminimo. Laikykite sandariuose induose šaldytuve.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai