Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.

Gaminimo eiga

1. Nupjaukite moliūgo viršūnę, išimkite sėklas.

2. Kopūstą ir morkas supjaustykite pjaustykle. Supjaustę sumaigykite juos rankomis, kad jie būtų lengvai drėgni.

3. Berkite kmynus ir išmaišykite rankomis. Suberkite visas daržoves į išskobtą moliūgą, supilkite negazuotą natūralų mineralinį vandenį, kad juos pilnai apsemtų. Prislėkite lėkštute ir uždėkite sunkesnį daiktą.

4. Moliūgą uždenkite ir laikykite 3–5 dienas, tada jau galite ragauti. Po 2 dienų galite atidaryti ir pasmaigstyti kopūstus su mediniu iešmeliu ar pagaliuku.

ALFO PATARIMAI:

· Kartu su kopūstais galite rauginti ir pjaustytus obuolius.

· Tokiu pačiu būdu galite ruošti ir kopūstus su druska (1 l vandens – 1 šaukštas druskos).

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai