Ingredientai

moliūgų sėklų 0.5 puodelio
kapotų migdolų 0.5 puodelio
chia sėklų 0.25 puodelio
riešutų sviesto 0.5 puodelio
agavų sirupo 0.3 puodelio
druskos žiupsnelis
kakavos 3 v. š.
cinamono 1 a. š.
Ant viršaus:
Dekoravimui galima naudoti migdolus, šaldytas avietes, džiovintus ananasus, moliūgų sėklas ir pūstus ryžius
Vienas iš tų atvejų, kai grožis ir skonis kalba patys už save traškūs pūstų ryžių pyragėliai. Neįtikėtinai trašku! Dekoracijos tikrai ne vien dėl grožio, jų dėka, kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio. Todėl siūlau nebijoti ir puošiant improvizuoti.

Gaminimo eiga

* Pūstus ryžius, moliūgų sėklas ir kapotus migdolus apie 20 min. pakepiname 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pakepus 10 min. pamaišome).

* Kepintus ryžius, moliūgų sėklas ir migdolus sumaišome su chia sėklomis. ⠀

* Riešutų sviestą, agavų sirupą, kokosų aliejų ir druską maišydavmi kaitiname nedideliame puode. Kai viskas išsilydo, išjungiame viryklę ir įmaišome kakavą su cinamonu. Tuomet greitai suberiame ryžių, sėklų ir riešutų masę ir viską gerai išmaišome.

* Gautą masę lygiomis dalimis sudedame į keksiukų formeles (galima rinktis ir kitokias) ir dedame į kamerą, kad šiek tiek pastingtų.

* Išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Pilstome po maždaug pusantro šaukštelio šokolado ant kiekvieno pyragėlio, papuošiame ir dedame nakčiai į kamerą.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Skaniai kepa.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai