Gaminimo eiga

1. Nuo poro nupjaukite šaknis ir kietesnę žalią dalį - ją galima išmesti arba panaudoti verdant daržovių sultinį. Poro vidurinę dalį kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

2. Kepkite porus, svogūnus ir česnakus ant kaitrios ugnies, didelėje keptuvėje su šaukšteliu aliejaus tol, kol daržovės suminkštės ir išgaruos visa drėgmė, arba maždaug 7 minutes.

3. Tada sudėkite špinatus, sutraiškytą sultinio kubelį, čiobrelius, petražoles ir pipirus, ir kepkite dar apie 2 minutes, arba kol suminkštės špinatai ir keptuvėje nebeliks drėgmės. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad jei mišinys liks šlapias, kyšas bus ištižęs.

4. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens apvalią kepimo skardą ir išklokite ją sluoksniuota tešla. Kraštelis turėtų išeiti maždaug 3 cm aukščio.
Šakute subadykite tešlos dugną ir apibarstykite jį džiūvėseliais. Nustatykite orkaitėje 200°C kaitrą.

5. Kiek galėdami nusausinkite tofu. Jei jis liks šlapias, kyšas bus ištižęs. Į maisto smulkintuvą sudėkite tofu, citrinos sultis, maistines mieles, kukurūzų krakmolą, garstyčias, ciberžolę, juodąją druską. Sutrinkite viską iki vientisos masės.

6. Sudėkite tofu mišinį į keptuvę ir sumaišykite su daržovėmis.
Tolygiai paskleiskite mišinį ant sluoksniuotos tešlos. Dailiai užlankstykite tešlos kraštelius.

7. Papuoškite pomidoriukų puselėmis ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 minučių arba kol kraštelis apskrus ir viršus šiek tiek sukietės.

8. Prieš pjaustydami palaukite bent 10 minučių, kol atvės. Atvėsęs jis mažiau trupa.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Pick Up Limes.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai