Ingredientai
morkų
170
g
universalių miltų
340
g
kepimo sodos
2
a. š.
druskos
1
a. š.
malto cinamono
1
a. š.
malto muskato riešuto
0.25
a. š.
malto imbiero
0.25
a. š.
maltų gvazdikėlių
0.25
a. š.
kiaušinių
4
vnt.
granuliuoto cukraus
300
g
rudojo cukraus
87
g
neutralaus aliejaus
250
g
kreminio sūrio
200
g
sviesto
8
v. š.
cukraus pudros
žiupsnelis
vanilės ekstrakto
1
a. š.
kapotų riešutų
Porcijos: 16
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C, kepimo skardą ištepkite riebalais.
2. Į dubenį suberkite miltus, sodą, druską ir kitus prieskonius. Kitame inde iki vientisos masės išplakite kiaušinius ir cukrų, vėliau pamažu plakant supilkite aliejų. Šį mišinį pilkite į paruoštus miltus, gerai išmaišykite. Sudėkite smulkiai tarkuotas morkas ir maišykite tol, kol gausite vientisą masę.
3. Ją supilkite į kepimo skardą ir kepkite, kol ant degtuko ar dantų krapštuko nebelips tešla (maždaug 50 min.).
4. Kol pyragas vės, išplaukite kreminį sūrį, sviestą, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą. Aptepkite pyrago viršų šiuo glaistu ir pabarstykite riešutais. Laikykite šaldytuve iki kol būsite pasiruošę jį patiekti.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“.
Atsiliepimai