Ingredientai
Kalakutienos faršas
300
g
Svogūnai
1
vnt.
Apelsino žievelė
1
vnt.
Kiaušiniai
1
vnt.
Varškė
100
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Grūdėtosios garstyčios
1
šaukštas
Grietinėlė
stiklinė
Prieskoninės žolelės
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Svogūną supjaustome kubeliais ir sutarkuojame apelsino žievelę. Faršą, varškę, pjaustytą svogūną, garstyčias ir apelsino žievelę sudedame į virtuvinį kombainą arba didesnį indą, jei maišysite rankomis.
Įmušame kiaušinį, pabarstome pipirais ir pasūdome. Viską gerai išmaišome. Iš sumaišyto faršo suformuojame nedidelius rutuliukus (3-4 cm skersmens).
Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejų ir apkepiname kotletus iš visų pusių.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kotletams apkepus, į keptuvę dedame prieskonines žoleles, supilame grietinėlę ir troškiname juos keptuvėje dar porą minučių.
Troškintus keptuvėje kotletus kartu su padažu sudedame į troškinimui skirtą dubenį. Kotletus orkaitėje troškiname maždaug 5 minutes.
Atsiliepimai