Ingredientai
bulvių
500
g
morkų
200
g
brokolių
100
g
žiedinio kopūsto
180
g
svogūno
100
g
natūralaus jogurto
60
g
kiaušinių
2
vnt.
speltos miltų
100
g
Druskos, pipirų
pagal skonį
Porcijos: 4
„Nors nesu didelė bulvių mėgėja, turiu pripažinti, kad šio apkepo skonis mane maloniai nustebino. Tai – sveikesnė alternatyva tradiciniam bulvių plokštainiui, todėl rekomenduoju šį receptą išbandyti net ir bijantiems riebių patiekalų. Artėjanti Kovo 11-oji – puiki proga nustebinti šeimą ar draugus išskirtiniais patiekalais“, – laidos „Rinkis sveikiau“, transliuojamos per DELFI TV, vedėja Liucia Rimgailė.
Gaminimo eiga
1. Bulves, morkos, svogūnus, brokolius ir žiedinį kopūstą sutarkuokite burokine tarka.
2. Į masę įdėkite kiaušinį, jogurtą, miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo indą, pateptą aliejumi.
3. Kepkite orkaitėje 175 °C apie 40 min, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“.
Atsiliepimai