Gaminimo eiga

1. Dideliame puode virkite kopūstą, leiskite jam suminkštėti. Tuomet iškelkite kopūsto galvą iš puodo ir atsargiai nuimkite visus lapus, stenkitės, kad lapai nesuplyštų. Jeigu kopūstlapiai suplyšo ar yra per maži vienam balandėliui suvynioti, įplyšimus galėsite uždengti nedideliais lapų gabalėliais ar sutvirtinti dantų krapštukais.

2. Kol verda kopūstas, išvirkite ryžius, ant viryklės keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir tarkuotą morką. Bulves nulupkite ir didesnes perpjaukite per pusę, virkite, kol suminkštės. Dubenyje sumaišykite pravėsusius ingredientus su pasirinktu faršu, pagardinkite prieskoniais.

3. Ant lėkštės ištieskite vieną kopūstlapį ir į jo vidurį dėkite mėsos bei daržovių įdarą, kraštus atsargiai užlenkite ir suvyniokite balandėlį, kad šis neišsiskirtų.

4. Keptuvėje, kurioje kepėte daržoves, dabar ištirpinkite sviestą ir išdėliokite suvyniotus balandėlius, šiek tiek pakepinkite, tačiau kopūstlapis neturėti suskrusti. Nesistenkite visų balandėlių apkepinti vienu metu, mat tai priklauso tiek nuo keptuvės dydžio, tiek nuo balandėlių skaičiaus. Apkepintus balandėlius vieną ant kito sudėkite ant puodo dugno.

5. Konservuotus pomidorus sutrinkite virtuviniu kombainu, kad būtų tyrė, ją atskirame inde sumaišykite su vandeniu arba sultiniu, pasūdykite. Skystį supilkite ant puode esančių balandėlių ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 1-1,5 valandos. Prieš pasibaigiant laikui į puodą įdėkite grietinės.

6. Į gilią lėkštę sudėkite virtas bulves, apibarstykite jas smulkintais žalumynais, taip pat galite uždėti šiek tiek sviesto. Į kitą dubenį sudėkite balandėlius, skysčio, kuriame jie virė, neišpilkite, o naudokite tarytum padažą.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai