Ingredientai
Pievagrybiai
800
g
Baltas sausas vynas
150
ml
Vanduo
300
ml
Aliejus
50
ml
Druska
2
šaukšteliai
Cukrus
1
šaukštas
Lauro lapai
3
vnt.
Juodieji pipirai
5
vnt.
Čiobreliai
1
šakelė
Česnakai
5
skiltelės
Kadagių uogos
2
vnt.
Gvazdikėliai
3
vnt.
Gaminimo eiga
Pievagrybius nuvalykite ir gerai nuplaukite. Didelius perpjaukite pusiau.
Pievagrybius suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
Kepkite kelias minutes. Suberkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir kepkite dar kelias minutes.
Supilkite vyną, vandenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų, įdėkite lauro lapų, gvazdikėlių, čiobrelio šakelę ir kadagio uogų.
Virkite kelias minutes.
Skystį nupilkite į dubenį, pievagrybius sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius. Užpilkite perkoštą marinatą (pilkite iki pat viršaus) ir užsukite.
Atsiliepimai