Ingredientai

Aliejus 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Sausas baltasis vynas 60 ml
Raudonėliai žiupsnelis
Žalumynai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Nuo kiaulienos išpjovų nupjaustykite riebalus ir plėveles, supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Iškepkite aliejuje iš abiejų pusių (mėsa turi būti iškepusi, bet ne per sausa).

Padažui svogūnus supjaustykite smulkiai ir su raudonėliais suberkite į nedidelį puodą, supilkite vyną ir actą. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės ir virkite, kol skysčio liks tik du šaukštai. Tada nukaiskite, o kai atvės, perkoškite.

Atsidėkite į šalį 2 šaukštus šalto sviesto.

Išplakite trynius iki vientisos masės, suberkite svogūnų padažą ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įdėkite šaukštą šalto sviesto ir įstatykite puodą į indą su karštu vandeniu. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite, įdėkite kitą šaukštą šalto sviestą.

Likusį sviestą išlydykite ir pamažu supilkite į jį padažą (neskubėkite, antraip padažas bus labai skystas). Įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus, išmaišykite. Mėsą patiekite su šiuo padažu ir žaliomis daržovėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai