Ingredientai

Ryžiai 0.5 stiklinės
Vidutinio dydžio supjaustytas svogūnas 1 vnt.
Susmulkintas česnakas 3 skiltelės
Malta jautiena 500 g
Kubeliais supjaustyti pomidorai 4 vnt.
Džiovinti raudonėliai 1.5 a. š.
Druska žiupsnelis
Šviežiai malti juodieji pipirai žiupsnelis
Paprikos (pašalintomis viršūnėlėmis ir šerdimis) 6 vnt.
Mėgstamas tarkuotas sūris 1 stiklinė
Šviežios susmulkintos petražolės žiupsnelis
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Tuomet nedideliame inde išvirkite ryžius.

2. Didelę keptuvę įkaitinkite iki vidutinės liepsnos ir įpilkite šlakelį aliejaus. Į keptuvę įberkite svogūną ir pakepkite, kol šis gražiai pageltonuos. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir česnaką. Maišydami viską kelias minutes patroškinkite. Į keptuvę sudėkite jautieną. Ją patroškinkite apie 6 minutes. Tuomet į tą pačią keptuvę įmaišykite virtus ryžius ir supjaustytus pomidorus. Viską pagardinkite džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais ir patroškinkite dar apie 5 minutes.

3. Gautą įdarą dėkite į paprikų vidų. Ant viršaus apibarstykite sūriu, apšlakstykite aliejumi. Dėkite į kepimo indą ir apdenkite folija. Viską kiškite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol paprikos suminkštės. Prieš patiekdami papuoškite petražolėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai