Ingredientai
Višta
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Pančeta
50
g
Svogūnai
1
vnt.
Baltas sausas vynas
125
ml
Pomidorai
4
vnt.
Vištienos sultinys
225
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
“Pollo alla cacciatora” - populiarus itališkos virtuvės patiekalas, paprastai valgomas su makaronais arba duona.
Gaminimo eiga
Vištą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į 8 dalis. Įtrinkite druska ir pipirais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite pančetą bei svogūnus. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir juos pakepinkite iš visų pusių (3-4 min). Supilkite vyną ir pakaitinkite dar 5 min.
Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos į 4 dalis, išskobkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Suberkite į keptuvę su vištiena ir užpilkite sultiniu. Uždenkite ir 30-40 min troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.
Atsiliepimai