Ingredientai
Kopūstai
1
vnt.
Kiaulienos faršas
0.5
kg
Ryžiai
1
puodelis
Morkos
1
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Saldžiosios paprikos
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Kvapieji pipirai
4
vnt.
Lauro lapai
3
vnt.
Sviestas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuskintus kopūstų lapus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti - taip jie suminkštės.
Išpjaukite paprikos sėklas, smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir sutarkuokte. Česnanakus išspauskite ir dėkite su morkomis ir paprikomis į įkaitintą sviestą kepti.
Daržoves apkepkite ir supilkite į faršą su virtais ryžiais. Suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Mėsos įdarą dėkite ant kopūstų lapų ir susukite.
Plačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite kvapiųjų pipirų ir laurų lapų.
Susuktus balandėlius apkepkite iš abiejų pusių svieste ir sudėkite į puodą.
Supilkite skystimą iš keptuvės. Jei jo mažokai, įpilkite pusę puodelio daržovių ar vištienos sultinio.
Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Atsiliepimai