Šie žuvies kepsneliai yra puikus užkandis žuvies mėgėjams. Taip pat jie gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas. Žuvies kepsnelių galima pasidaryti daugiau ir užsišaldyti.

Gaminimo eiga

* Supjaustykite saldžiąją bulvę smulkiais kubeliais, užpilkite vandeniu, įdėkite druskos ir virkite 10-15 minučių. Išvirus nukoškite vandenį ir jį pasilikite vėlesniam naudojimui.

* Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepti supjaustytą žuvį. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

* Įpilkite 200 ml skysčio, kuriame virė bulvės. Uždėkite dangtį ir troškinkite žuvį 10 minučių. Tada žuvį ištraukite, o skystį palikite keptuvėje padažo gamybai.

* Išvirusias saldžiąsias bulves ir iškepusią žuvį įdėkite į dubenį ir grūstuve lengvai sugrūskite.

* Suformuokite vienodo dydžio kepsniukus – kokios tik norite formos.

* Pasiruoškite paniruotę. Į atskirus dubenėlius dėkite miltus, kiaušinius, paplaktus su šlakeliu vandens, ir džiūvėsėlius.

* Apvoliokite kepsniukus miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

* Pasigaminkite padažą prie kepsniukų: į keptuvę, kurioje kepė žuvis, įdėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite 5 minutes, kol suminkštės. Nepamirškite druskos ir pipirų.

* Supilkite grietinėlę ir sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį. Maišydami garinkite padažą ant vidutinės kaitros, kol sutirštės, užtruks apie 5 minutes.

* %kaitinkite aliejų iki 180 laipsnių ir kepkite kepsniukus, kol gražiai apskrus, – apie 3-4 minutes.

* Baigiant kepti aplaistykite padažu ir apiberkite laiškiniais česnakais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai