Rytietiškas troškinys, turintis lengvą aštrumą. Labai sotus ir stiprinantis imuninę sistemą. Tokiu troškiniu itin gera mėgautis, kai už lango vėjas, lietus, sniegas ar dargana.

Gaminimo eiga

* Dideliame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus, – apie 3-4 minutes.

* Į puodą suberkite sutarkuotą česnaką ir imbierą, pakepinkite dar. Įmaišykite maltą rūkytą papriką, druską ir pipirus. Nuolat maišydami kepkite apie 1 minutę, kad apskrustų prieskoniai.

* Į puodą suberkite kubeliais supjaustytus vištienos gabalėlius ir kepkite, kol apskrus iš visų pusių, – apie 5–6 minutes.

* Į puodą supilkite kubeliais pjaustytas saldžiąsias bulves, avinžirnius, kokosų pieną ir vištienos sultinį. Išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų.

* Troškinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite troškintis apie 30-35 minutes arba tol, kol saldžiosios bulvės suminkštės ir vištiena iškeps.

* Troškinį patiekite dubenėliuose, ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio bei laimo žievelės. Patiekite su skiltele laimo.

* Prieš patiekdami išspauskite iš laimo sultis, kad troškinys būtų gaivus.

* Troškinys skanus ir vienas arba patiekiamas su virtais ryžiais ar indiška naan duona.

* Atvėsusį galite laikyti šaldytuve 3-4 dienas ir įsidėti į darbą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai