Ši karamelizuotų bulvių ir svogūnų sriuba yra skanus ir sotus pasirinkimas pietums, vakarienei ar net kaip užkandis. Bulvių ir svogūnų sriubą laikykite atšaldytą šaldytuve sandariame inde iki 2-3 dienų.

Gaminimo eiga

* Pasiruoškite ingredientus sriubai: stambiais 3 cm kubeliais supjaustykite bulves. Plonais griežinėliais supjaustykite svogūnus.

* Virkite sriubą: į įkaitintą puodą įpilkite 50 ml IKI alyvuogių aliejaus ir sudėkite pjaustytus svogūnus.

* Įdėkite žiupsnį druskos, pipirų ir maišydami kepkite svogūnus 5 minutes, kol suminkštės.

* Dėkite sviestą, čiobrelį ir bulves.

* Toliau maišydami kepkite 5 minutes, kol pasklis čiobrelio aromatai ir išsilydys sviestas.

* Pilkite vištienos sultinį, grietinėlę ir užvirinkite.

* Sumažinkite kaitrą, uždėkite dangtį ir troškinkite 10-15 minučių.

* Išrinkite čiobrelį.

* Sriubą samčiu perkelkite į virtuvinį kombainą arba plaktuvą.

* Trinkite iki vientisos masės apie 5 minutes.

* Paragaukite ir, jei reikia, paskaninkite druska, pipirais arba vištienos sultiniu.

* Serviruokite sriubą: į dubenėlį pilkite sriubą, pabarstykite šviežiai kapotomis petražolėmis ir traškiomis bulvių lupenomis.

* Laikykite atšaldytą, šaldytuve, sandariame inde iki 2-3 dienų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai