Porcijos: 2
Bulvių apkepą patogu gaminti, jei liko virtų bulvių. Be to, patiekalui puikiai tinka ir jau kiek vysti pradėjusios daržovės. Bulvių apkepas su kiaušiniais – sotus patiekalas.

Gaminimo eiga

* Nuplautas neluptas bulves suberkite į puodą, užberkite druska ir virkite 20 minučių.

* Išvirusias bulves su lupena nusunkite ir sumeskite į oro gruzdintuvei tinkamą kepimo formą (silikoninę).

* Stiklinėle šiek tiek pagrūskite, kad iš bulvių išeitų pagrindas su neaukštais borteliais. Apšlakstykite lydytu sviestu ir kepkite 200 laipsnių oro gruzdintuvėje 20 minučių.

* Bulvėms pakepus ant viršaus įmuškite 3 kiaušinius ir pakepkite dar 8 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

* Apkepą perkelkite į lėkštę ir apibarstykite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai