Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 1.5 šaukšto
Vanduo šaukštas
Porai 2 vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Bazilikai 1 šaukštelis
Grietinėlė 1.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Pipirai pagal skonį
Parmezano sūris 2 šaukštai
Porcijos: 8
Keli skirtingi sūriai suteikia apkepui įdomų skonį. Nuostabiai tinka prie vyno. Gardžiausias būna ką tik ištrauktas iš orkaitės.

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus, druską ir sviestą, kad pasidarytų trupininga masė.

Supilkite citrinų sultis ir tiek vandens, kad iš tešlos būtų galima sulipdyti rutulį. Padėkite pusei valandos šaltai.

Tešlą iškočiokite ir išklokite ja pateptos 24 cm skersmens formos dugną ir
kraštus. Paremkite kraštus folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Įdarui supjaustykite porus žiedais, o pomidorą – kubeliais.

Pakepinkite porus kelias minutes aliejuje. Sudėkite pomidorus ir sutraiškytas česnako skilteles.

Padidinkite karštį ir troškinkite dar kelias minutes. Įmaišykite bazilikus ir nukaiskite puodą.

Nukoškite skystimą ir leiskite ataušti. Išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, druską ir pipirus.

Užbarstykite ant papločio tarkuotą sūrį ir užpilkite ant viršaus pomidorų bei porų maišinį.

Apdėkite sūrio „Brie” kubeliais.

Užpilkite kiaušinių ir grietinėlės maišiniu.

Išdėliokite ant viršaus pomidoro griežinius ir apibarstykite parmezanu.

Kepkite dar apie 40 minučių arba kol kiaušiniai sukeps.

Iš formos išimkite po 10-15 minučių. Patiekite su žaliomis salotomis ir pjaustytu kumpiu.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai