Kviečiame pasimėgauti raudonųjų serbentų ir bananų glotnučiu. Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos, vadinamos oksikumarinu, kuri normalizuoja kraujo krešėjimą, o tai svarbu infarkto profilaktikai. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį. Taigi, raudonųjų serbentų ir bananų glotnutis – ne tik skanu, bet ir sveika.

Gaminimo eiga

1. Anakardžius užpilkite vandeniu iš vakaro. Išbrinkusius riešutus nukoškite.

2. Porą uogų ir kelis kapotus anakardžių riešutus palikite papuošimui.

3. Į elektrinį kombainą suberkite anakardžius, bananus, raudonuosius serbentus, braškes, supilkite agavų sirupą, augalinį pieną ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

4. Paruoštą glotnutį sudėkite į dubenėlį, papuoškite braškių griežinėliais, raudonaisiais serbentais, anakardžiais ir tarkuotu baltuoju šokoladu.

Skanaus!

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą