Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos, vadinamos oksikumarinu, kuri normalizuoja kraujo krešėjimą, o tai svarbu infarkto profilaktikai. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį.

Gaminimo eiga

1. Anakardžius užpilkite vandeniu iš vakaro. Išbrinkusius riešutus nukoškite.

2. Porą uogų ir kelis kapotus anakardžių riešutus palikite papuošimui.

3. Į elektrinį kombainą suberkite anakardžius, bananus, raudonuosius serbentus, braškes, supilkite agavų sirupą, augalinį pieną ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

4. Paruoštą glotnutį sudėkite į dubenėlį, papuoškite braškių griežinėliais, raudonaisiais serbentais, anakardžiais ir tarkuotu baltuoju šokoladu.

Skanaus!

Receptu dalijasi RIMI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai