Ingredientai

Vidutiniai obuoliai 5 vnt.
Didelės citrinos žievelė 1 vnt.
cinamono lazdelė 1 vnt.
Gvazdikėliai 1 šaukštas
Cukrus uogienėms 0.5 stiklinės
Nealkoholinis šviesus alus 0.5 stiklinės
Porcijos: 5
Kai norisi naujo ir netikėto užkandžių dueto, nustebinkite artimuosius sūriu ir pikantiška uogiene, kurios negalėsite atsivalgyti, sako Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambesniais kubeliais.

2. Į karščiui atsparų puodą arba indą suberkite pjaustytus obuolius, cinamono lazdeles, gvazdikėlius, cukrų uogienėms, įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite nealkoholinį šviesųjį alų ir viską gerai išmaišykite.

3. Indą su uogienės turiniu dėkite į įkaitintą kepsninę, uždarykite ir laikykite apie 10–12 min.

4. Pagamintą obuolių uogienę atvėsinkite ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai