Porcijos: 6
Šį purų ir skanų pyragą galima patiekti su šviežiomis salotomis vietoje kepsnio, bet jis tinka ir užkandžiui.

Gaminimo eiga

Sumaišykite miltus su druska, sudėkite sviestą ir ištrinkite, kad pasidarytų vientisa masė.

Įmaišykite kiaušinių trynius ir 2 šaukštus šalto vandens. Jeigu tešla pernelyg trapi, įpilkite dar vandens.

Sulipdykite rutulį ir pusei valandos padėkite šaltai.

Iškočiokite iš tešlos 2 stačiakampius lakštus, vieną truputį didesnį už kitą. Dalį tešlos palikite puošmenoms.

Mažesnį gabalą perkelkite ant sviestu pateptos orkaitės skardos ir subadykite šakute.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Supjaustykite kumpį kubeliais ir sumaišykite su kitomis sudedamosiomis įdaro dalimis.

Suberkite ant apkepto papločio ir uždenkite kitu tešlos lakštu.

Užspauskite kraštus, ant viršaus sudėliokite išpjaustytas pyrago puošmenas ir aptepkite kiaušiniu.

Kepkite apie 20-30 minučių, kol pyrago viršus paruduos.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai