Ingredientai

Doradai:
Druska žiupsnelis
Šviežiai grūsti juodieji pipirai žiupsnelis
Citrina 1 vnt.
Česnakas 4 skiltelės
Bulvytėms:
Česnakas 5 skiltelės
Švieži ar džiovinti kapoti čiobreliai 1 v. š.
Švieži ar džiovinti kapoti rozmarinai 1 v. š.
Druska žiupsnelis
Šviežiai grūsti juodieji pipirai žiupsnelis
Tartar padažui:
Graikiškas jogurtas 65 ml
Maži rauginti agurkėliai (karnišonai) 5 vnt.
Garstyčios 0.5 a. š.
Citrinų sultys 0.5 a. š.
Švieži krapai (ar petražolės) šakelė
Druska žiupsnelis
Šviežiai grūsti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 2
„Saulėtos virtuvės“ orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu.

Gaminimo eiga

1. Paruoškite Tartar padažą. Raugintus agurkėlius supjaustykite ypač mažais kubeliais. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C temperatūros. Paruoškite prieskonines daržoves. Daržoves gerai nuplaukite. Bulvytes perpjaukite perpus. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sumaišykite su smulkiai kapotais česnakais, čiobreliais, rozmarinais, druska ir pipirais. Pasistenkite, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Atidėkite į šalį, kol paruošite žuvį.

3. Paruoškite doradą. Žuvį nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Aštriu peiliu padarykite negilias įpjovas kas 5 centimetrus. Alyvuogių aliejumi gana dosniai aptepkite žuvį tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Apibarstykite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnako milteliais (tiek žuvies išorę, tiek vidų). Į pilvo ertmę dėkite nuluptų česnako skiltelių, pusės citrinos riekelių, šviežių prieskoninių žolelių (raudonėlių, rozmarinų, čiobrelių, šalavijo).

4. Šalia žuvies į kepimo skardą suberkite ir tolygiai paskleiskite daržoves. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol vidinė žuvies temperatūra pasieks 60–63 ᵒC. Išimkite iš orkaitės ir apšlakstykite likusios pusės citrinos sultimis.

5. Patiekite su orkaitėje keptomis prieskoninėmis daržovėmis ir Tartar padažu.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai