Jei nors kartą ragavote namuose pagamintų makaronų, tikrai patvirtinsite, kad jie nepaprastai skanūs.

Gaminimo eiga

Pagaminti makaronus užima nemažai laiko. Atkreipkite dėmesį kočiodami tešlą – ji turi būti vienodo storio. Makaronų tešlos galima pasiruošti daugiau – supakuokite ją į maistinę plėvelę ir laikykite šaldiklyje. Taip pat galite laikyti ir pagamintus makaronus.

Naminių makaronų nereikia ilgai virti – užtenka 1–4 minutes. Kadangi jie pakankamai minkšti, patartina patiekti su riebesniais padažais iš alyvuogių aliejaus, sviesto, sūrio ar grietinės.

Paprasta makaronų tešla su kiaušiniais (2–4 asmenims)

Atkreipkite dėmesį, kad į tešlą nereikia dėti druskos, nes makaronai verdami pakankamai sūriame vandenyje.

Suberkite miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinius ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Minkykite tešlą 5–7 minutes, ji turi būti žvilganti (išminkyti galite ir virtuviniu kombainu).

Tešlą uždenkite, tegu pastovi pusę valandos. Tada ją iškočiokite ir supjaustykite.

Ypatinga makaronų tešla su kiaušiniais (2–4 asmenims)

Šią makaronų tešlą galima pavadinti šventine: dedama daug kiaušinių trynių. Dėl to ji ryškiai geltona ir minkštesnė nei paprasta. Iš tokios tešlos paruošti makaronai skanūs ir be jokio padažo – užtenka alyvuogių aliejaus ir parmezano sūrio.

REIKĖS:

Suberkite miltus ant stalo, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį ir kiaušinių trynius. Tešlą minkykite 10 minučių. Uždengę palaikykite pusę valandos.

Kaip gaminti?

Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite 2 mm storio ir 20 cm ilgio lakštus.

Ant tešlos lakšto užsijokite truputį miltų, nubraukite per didelį kiekį ir palikite 15 minučių pastovėti.

Tešlą suvyniokite (pradėkite nuo siauresnio krašto, labai nespauskite), tada supjaustykite juostelėmis (2-4 cm pločio).

Makaronus virkite iš karto arba juos išdžiovinkite – palaikykite neuždengtus keturias valandas (kol visiškai išdžius), tada sudėkite į sandarų indą. Taip laikomus reikėtų suvartoti per du mėnesius.

Kaip makaronams suteikti spalvą?

Naminius makaronus galima nuspalvinti įvairiais priedais – jie nekeičia skonio.

Tešla su prieskoninėmis žolelėmis. Į tešlą įdėkite įvairių smulkintų žolelių (pavyzdžiui, bazilikų, petražolių, raudonėlių ir t. t.).

Tešla su burokėliais. Į tešlą įdėkite virtų ir trintų burokėlių (1 kiaušinis – 50 g burokėlių).

Tešla su špinatais. Į tešlą įdėkite špinatų (1 kiaušinis – 150 g šviežių špinatų). Špinatų lapus be kotų virkite 1 minutę, nuspauskite, sutrinkite ir suminkykite su tešla. Jei turite šaldytų špinatų, iš pradžių juos atitirpinkite, nuspauskite ir sudėkite į tešlą.

Tešla su morkomis. Į tešlą įdėkite išvirtų ir sutrintų morkų (1 kiaušinis – 50 g morkų).

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai