Svetainė justcoolidea.ru pristato „šviesiąją brokolių pusę“, apie kurią veikiausiai net nebuvote susimąstę.

1. Brokoliai gerina jūsų odos būklę

Odos būklė priklauso ne tik nuo tonikų ir drėkinamųjų kremų: viskas prasideda nuo vidaus, sveiko gyvenimo būdo ir naudingos mitybos. Brokoliai turi daug vitaminų A, C ir E, kurie saugo odą nuo infekcijų, saulės spindulių žalos, gerina jos tekstūrą ir mažina raukšleles.

2. Brokoliai padeda įveikti vitamino D trūkumą

Vitamino D deficitas yra kur kas plačiau paplitusi problema, negu jums atrodo. Tačiau sveika mityba padeda su ja susidoroti. Brokoliuose yra daug vitaminų A ir K, su kuriais geriau pasisavinamas vitaminas D.

3. Brokoliai stiprina širdies sveikatą

Geras širdies darbas užtikrina ilgą gyvenimą, apie kurį šiais laikais svajoja daugelis žmonių. Brokoliai širdies veiklą stiprina keliais būdais. Visų pirma, jie turi daug skaidulų, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Antra, brokoliuose yra sieros junginių, kurie stiprina kraujagysles ir pačią širdies kraujotakos sistemą.

4. Brokoliai malšina alergijos simptomus

Varva nosis, raudonuoja akys, skauda galvą? Kitaip tariant, jums smogė alerginė reakcija? Įtraukite į savo mitybą brokolius – jie gali padėti! Brokoliai turi medžiagų, kurios vadinamos kempferoliais – jie malšina sudirginimus ir uždegimus. Dėl šios savybės brokolius galima drąsiai laikyti svarbia hipoalerginės mitybos dalimi.

5. Brokoliai yra naudingi virškinimo sistemai

Užkietėjo viduriai? Graužia rėmuo? Šios problemos gali dingti, jei reguliariai valgysite brokolius. Šiuo atveju pagrindinį vaidmenį atlieka skaidulos: jos padeda organizmui apsivalyti nuo šlakų, todėl jums neteks kentėti dėl vidurių užkietėjimo. Skaidulos apskritai gerina virškinimą, todėl galėsite visiems laikams atsisveikinti su rėmeniu.

6. Brokoliai mažina vėžio tikimybę

Šiais laikais vėžys yra viena paslaptingiausių ir labiausiai gąsdinančių ligų. Brokoliai – puiki raciono dalis, galinti apsaugoti nuo onkologinių susirgimų. Brokoliuose yra sulforofano junginių, kurie, anot daugelio tyrimų, mažina tikimybę susirgti įvairių rūšių vėžiu, įskaitant storosios žarnos, plaučių, kasos ir stemplės vėžius.

7. Brokoliai padeda lieknėti

Bet kuris kada nors lieknėti bandęs žmogus žino, kaip sunku atsikratyti nereikalingų kilogramų. Tačiau tam tikri produktai padeda greičiau pasiekti savo tikslą. Brokoliai yra idealus produktas tiems, kas laikosi dietų. Puodelis brokolių turi vos 31 kcal, be to, šiose nekaloringose daržovėse esančios skaidulos padės greičiau pajusti sotumo jausmą.

8. Brokoliai stiprina kaulus

Silpni kaulai yra didelė vyresnio amžiaus moterų problema, ypač po menopauzės, kai dėl hormoninių pokyčių itin padidėja kaulų lūžių ir skilimų pavojus. Tokia kaulų būklė vadinama osteoporoze (kaulų retėjimu). Valgykite brokolius – tai puikus prevencijos būdas, nes šiose daržovėse esantis kalcis ir vitaminas K užtikrins, kad jūsų kaulai ilgai liks sveiki ir tvirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)