vitaminai

vitaminai

Vitaminai – smulkiamolekuliai organiniai junginiai, kurie turi būti gaunami su maistu ir organizmo naudojami ne energijai išgauti (kaip maistas), o kaip valdymo, kofermentinės ir panašios medžiagos. Paprastai organizmas vitamino molekulių negamina visiškai arba gamina pernelyg mažai.

10 priežasčių, kodėl verta valgyti daugiau pomidorų: ypač naudinga vieną žalingą įprotį turintiems žmonėms

Pomidorai turi daugybę privalumų sveikatai. Iš tiesų jie yra neįtikėtinai universalūs ir gali būti naudojami begalei patiekalų. Juos taip pat...

Prastos žinios žuvies mėgėjams: viena populiariausių rūšių gali padidinti odos vėžio tikimybę (1)

Mokslininkai informuoja apie galimas sąsajas tarp pomėgio valgyti žuvį ir odos vėžio. Šitokią prielaidą jie grindžia tuo, kad populiariausių...

Mokslų daktarė pataria: kasdien išgerkite po stiklinę kefyro – organizmas jums tikrai padėkos (1)

Vasara sunkiai įsivaizduojama be kefyro – juk šis gėrimas yra pagrindinis ingredientas nuo karščių gelbėjančių šaltibarščių gamyboje.

Jeigu dažnai kamuoja mėšlungis, atkreipkite dėmesį ir į mitybą: ką verta įtraukti į meniu, o ką verčiau išbraukti

Vėl pabudote naktį, nes koją sutraukė mėšlungis ? O gal pajutote spazmus blauzdoje, ramiai išsitiesę ant sofos ir skaitydami knygą? Kodėl taip...

Dietologė Gavelienė įvertino arbūzus: yra ir viena neigiama jų savybė

Arbūzas – sultingas vaisius, įprastai skanaujamas žalias vietoje deserto. Nors neturi daug kalorijų, organizmui arbūzai suteikia B grupės vitaminų...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Delfi Plius Kristina Pocytė, laida „Iš esmės“, Virginija Spurytė

Zelenskis įspėjo Europą dėl Rusijos agresijos: netikėtumai gresia ir Lietuvai  (3)