vitaminai

vitaminai

Vitaminai – smulkiamolekuliai organiniai junginiai, kurie turi būti gaunami su maistu ir organizmo naudojami ne energijai išgauti (kaip maistas), o kaip valdymo, kofermentinės ir panašios medžiagos. Paprastai organizmas vitamino molekulių negamina visiškai arba gamina pernelyg mažai.

Keleto vitaminų perdozavimas gali baigtis kepenų liga: gydytojas išvardijo pavojingus požymius

Dažno žmogaus namuose apstu įvairiausių vitaminų , mineralų ar maisto papildų. Medikai įspėja – piktnaudžiaudami jais galite sau pakenkti, o ne...

Sovietmečiu ant bangos buvęs gėrimas išgyvena renesansą – dr. Čapkauskienė vertina, ar jis padeda virškinti, mesti svorį ir sergant diabetu

Tarybų Sąjungos laikais kombučia mūsuose buvo ypatingai populiari. Tiesa, jos pavadinimą tuomet mažai kas žinojo, dažniausiai vadino tiesiog arbatos...

Anemija gali turėti daug „veidų“: gydytoja išvardijo galimus požymius ir patarė, kas gali padėti

Anemija (arba kitaip – mažakraujystė ) – dažną kankinanti liga. Duomenys rodo, jog ji paliečia net iki 25 proc. žmonių visame pasaulyje....

Pomidorų rūšis lemia ne tik skonį: dietistė Vaida Kurpienė pasakoja apie skirtingą naudą sveikatai dalinasi net trimis receptais (1)

Viena populiariausių daržovių – pomidorai – prielankumą užsitarnavo ne tik dėl puikaus skonio, bet ir daugybės naudingų savybių sveikatai....

Mitybos ekspertė palygino, kas vertingiau – sviestas, taukai ar lydytas sviestas ghee: vienas iš jų neskirtas kepti + lydyto sviesto (ghee) receptas

Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi įžvalgomis, kuo skiriasi ir kas iš tiesų yra vertingiau ir sveikatai...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10