Vitaminai – smulkiamolekuliai organiniai junginiai, kurie turi būti gaunami su maistu ir organizmo naudojami ne energijai išgauti (kaip maistas), o kaip valdymo, kofermentinės ir panašios medžiagos. Paprastai organizmas vitamino molekulių negamina visiškai arba gamina pernelyg mažai.
Dažno žmogaus namuose apstu įvairiausių vitaminų , mineralų ar maisto papildų. Medikai įspėja – piktnaudžiaudami jais galite sau pakenkti, o ne...
Tarybų Sąjungos laikais kombučia mūsuose buvo ypatingai populiari. Tiesa, jos pavadinimą tuomet mažai kas žinojo, dažniausiai vadino tiesiog arbatos...
Anemija (arba kitaip – mažakraujystė ) – dažną kankinanti liga. Duomenys rodo, jog ji paliečia net iki 25 proc. žmonių visame pasaulyje....
Viena populiariausių daržovių – pomidorai – prielankumą užsitarnavo ne tik dėl puikaus skonio, bet ir daugybės naudingų savybių sveikatai....
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi įžvalgomis, kuo skiriasi ir kas iš tiesų yra vertingiau ir sveikatai...