Paprika

Viena vienintelė paprika turi visos dienos vitamino C doze. Jei trūksta šio vitamino oda papilkėja, tampa neatspari saulės spindulių žalai. Taip pat paprikose gausu karotino, kuris stimuliuoja odos kraujotaką ir padeda apsisaugoti nuo pirmųjų raukšlių. Be to, jose labai mažai kalorijų ir gausu skaidulų. Tad tinka užkandžiams dienos metu – jausitės ilgiau soti, o figūrai nebus jokios žalos.

Juodasis šokoladas

Šventė visoms smaližėms – juodasis šokoladas jūsų grožio sąjungininkas. Tačiau šokolade turi būti net 80 proc. kakavos ir daugiau. Per dieną jo galima suvalgyti apie 30 g. Juodame šokolade gausu antioksidantų ir sočiųjų rūgščių. Antioksidantai mažina odos šiurkštumą ir taiso saulės spindulių žalą. Sočiosios rūgštys subalansuoja odos drėgmės lygį.

Lašiša

Žinome, kad nors ir riebi, lašišą valgyti labai sveika. Joje gausu omega 3 riebalų rūgščių ir vitamino D. Omega 3 riebalų rūgštys neleidžia odai išsausėti, stabdo raukšlių formavimąsi. Jei jų organizmas gaus pakankamai graži bus ne tik oda, bet ir vešlūs plaukai.

Kokosų aliejus

Šį aliejų galima tituluoti grožio karaliumi. Jį galima ir tepti, ir valgyti. Iš išorės jis odą ir plaukus pamaitins bei sudrėkins. Taip pat rekomenduojama kasdien suvartoti vieną šaukštą kokosų aliejaus. Jis turi daug sočiųjų rūgščių ir vitamino E, pasižymi antibakterinėmis savybėmis bei pagerina spuoguotos odos būklę.

Žalioji arbata

Žaliosios arbatos kasdien reiktų išgerti bent tris puodelius. Joje gausu antioksidantų ir aminorūgščių – svarbu kovoje prieš pirmuosius senėjimo požymius.

Špinatai

Net jei nepatinka jų žalia spalva, špinatai privalo būti tarsi duona kasdieninė. Šiuose žalumynuose gausu geležies, folio rūgšties, vitaminų A, E, C ir magnio. Visi šie elementai būtini odos grožiui. Be to, špinatai neturi daug kalorijų, todėl jų galima valgyti neribotai.

Sėklos

Saulėgražų, moliūgų, kanapių sėklos, linų sėmenys – visos sėklos yra tikras auksas figūrai ir odai. Moliūgų ir saulėgražų sėklose yra daug seleno, vitamino E, magnio ir baltymų. Selenas ir baltymai stabdo raukšlių susidarymą, vitaminas E užtikrina odos drėkinimą, o magnis mažina stresą. Kanapių sėklos itin tiks kovojančioms su spuogais. Linų sėmenyse gausu baltymų, vitamino A ir skaidulų. Jos valo žarnyną, o kartu ir odos šlakus.

Salieras

Kaip ir paprikos salierai puikus užkandis – mažai kalorijų ir daug naudingų elementų. Juose gausu vitamino K, natrio bei kalio. Jie neleis odai išsausėti ir pleiskanoti.

Papaja

Įprastai bandant numesti svorio rekomenduojama atsisakyti vaisių. Tačiau papaja yra išimtis. Ji ne tik visai nekaloringa, bet ir turi daug vitamino C, E, karotino ir antioksidantų.

Morkos

Jos ne tik sveikos akims, bet ir odai. Morkose gausu vitamino A, kuris būtinas norint sumažinti spuogų kiekį ir sureguliuoti sebumo išsiskyrimą. Tačiau su morkomis nereiktų persistengti. Jei kasdien gersite po kelias stiklines sulčių, oda taps oranžinė. Užteks kasdien sugraužti po morką.