Vitaminas C (dar kartais vadinamas askorbo rūgštimi) – tai vandenyje tirpstantis vitaminas, reikalingas kai kurioms organizmo funkcijoms. Dauguma gyvūnų patys sintezuoja šį vitaminą, bet kai kurie gyvūnai (įskaitant žmones ir kitus primatus) to negali. Pirmą kartą vitaminas išskirtas 1928 m., o 1932 m. įrodyta jo nauda užkertant kelią skorbutui (iš ko ir kilo vienas iš pavadinimų: a + skorb).
Ne taip seniai – prieš kelis dešimtmečius lietuvių pamėgtos daržovės primena dideles gėles, kurių visos dalys gali būti valgomos tiek termiškai...
Vaistininkai sako, kad nei nuo rudens atlikusios ir valgomos daržovės, nei ankstyvieji žalumynai negali patenkinti mūsų organizmo tais vitaminais,...
Beveik kiekvienas iš šalies gyventojų yra susidūręs su regos problemomis – sutrikusiu matymu, akių skausmu, dirginimu, trumparegyste, toliaregyste,...
Vienas iš geros savijautos ir tvirtos sveikatos garantų – pakankamas reikiamų vitaminų ir mineralų kiekis, tada organizmas sklandžiai...
Apie rūgštinius produktus, skirtus veido odos priežiūrai , sklando nemažai legendų. Vieni pamena laikus, kai gydyti problematiškai odai vietoje...