vitaminas C

vitaminas C

Vitaminas C (dar kartais vadinamas askorbo rūgštimi) – tai vandenyje tirpstantis vitaminas, reikalingas kai kurioms organizmo funkcijoms. Dauguma gyvūnų patys sintezuoja šį vitaminą, bet kai kurie gyvūnai (įskaitant žmones ir kitus primatus) to negali. Pirmą kartą vitaminas išskirtas 1928 m., o 1932 m. įrodyta jo nauda užkertant kelią skorbutui (iš ko ir kilo vienas iš pavadinimų: a + skorb).

Gydytoja pasidalino mažai kam girdėta obuolių savybe: gali sumažinti net dantų ėduonį 3 receptai

Manoma, kad obuoliai buvo pradėti auginti dabartinio Kazachstano teritorijoje. Laukiniai obuolių protėviai buvo maži, rūgštūs ir labai skyrėsi nuo...

5 maisto produktai, kuriuos privalu valgyti norint išvengti raukšlių ir atrodyti jaunatviškai

Mes visos norime išvengti raukšlelių , tiesa? Nors bandydamos užkirsti kelią odos senėjimui, pirmiausia galvojame apie odos priežiūros priemones...

Prasideda virusų ir ligų sezonas: pataria, į kokius maisto papildus atkreipti dėmesį (1)

Net jei už lango vis dar džiugina saulėti bei šilti orai, kalendorius primena apie sparčiai artėjantį rudenį. Kartu su rudeniu, ne tik krenta...

Retinolis ar hialuronas, o gal niacinamidas? Pasakė, kaip pasirinkti tinkamiausią odos priežiūros priemonę, kaip naudoti ir kada laukti rezultato (2)

Pasimesti tarp veido priežiūros priemonių šiandien yra lengviau nei lengva. Net jei įdėmiai skaitai sudėtį, galiausiai nebesusigaudai, ko tau reikia:...

Kas galėjo pagalvoti: vaisiai ir daržovės, kuriuos reikia valgyti su žievele

Daugelis žmonių yra įpratę lupti absoliučiai visus vaisius ir daržoves, net agurkus, ypač jei jų odelė yra kartaus skonio. Ne visi žino, kad kai...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10