Vitaminas C (dar kartais vadinamas askorbo rūgštimi) – tai vandenyje tirpstantis vitaminas, reikalingas kai kurioms organizmo funkcijoms. Dauguma gyvūnų patys sintezuoja šį vitaminą, bet kai kurie gyvūnai (įskaitant žmones ir kitus primatus) to negali. Pirmą kartą vitaminas išskirtas 1928 m., o 1932 m. įrodyta jo nauda užkertant kelią skorbutui (iš ko ir kilo vienas iš pavadinimų: a + skorb).
Kas galėtų atsisakyti traškaus marinuoto agurkėlio, švelnaus nedaug sūdyto grybuko ar šaukštelio aromatingos braškių uogienės? Tikriausiai...
Kaip ruošiant roges žiemai, taip ir su imuniteto stiprinimu vasarą – kuo anksčiau pradėsime, tuo ramesni galėsime jaustis pasitikdami peršalimų...
Nors iki kalendorinės vasaros pabaigos lieka vis mažiau laiko, saldžių ir sultingų arbūzų sezonas tik spėjo įsibėgėti. Nežinote, kaip išsirinkti...
Įprastai alijošių augina vazonėlyje ant palangės. Bet tai ne tik egzotiškai atrodantis dekoratyvinis augalas, alijošius – unikalus vaistinis...
Nėštumas – ypatinga moters būsena, kurios metu jos kūne vyksta daugybė pokyčių. Ką reikia žinoti, norint užtikrinti puikią savijautą ir...