– Ar dažnai sutinkate klienčių, kurios yra išbandžiusios arba naudoja liaudiškas priemones odai?

– Iš tikrųjų, laikui bėgant klienčių, kurios naudoja liaudiškas priemones odai, atsiranda vis mažiau. Nors daugelis nori natūralios kosmetikos, tačiau nesirenka savadarbių kaukių kitų produktų.

– Ar bet kokiu atveju liaudiškos priemonės yra kenksmingos, ar gali būti ir naudingos?

– Mano nuomone, naudoti liaudiškas priemones šiais laikais yra nenaudinga. XXI amžiuje daugelis kosmetikos gamintojų siekia sukurti kuo natūralesnį produktą, kuris būtų naudingas odai, bet taip pat kuo mažiau kenktų aplinkai. Taip pat Europoje yra griežti reikalavimai, kuriuos produktai turi atitikti, jeigu nori būti išleidžiami į rinką. Iš kitos pusės, liaudiškų priemonių naudojimas odai gali padėti, bet taip pat gali būti ir kenksmingas. Neparinkus produkto pagal odos būklę, pavyzdžiui, jautriai odai panaudojus braškių kaukę, galima dar labiau sudirginti veido odą, gali atsirasti fotojautrumas saulei, nes būtent Alfa hidroksi rūgštys ir yra gaunamos iš vaisių. Visgi yra ir produktų, kurie tikrai gali padėti. Šaltų agurkų griežinėlių naudojimas puikiai tinka akių zonoje, siekiant padėti suaktyvinti limfą, nuima paburkimus. Alavijas, kefyras puikiai tinka sudirgusiai odai ar po saulės vonių.

Labai svarbu, kur vaisiai ar daržovės yra auginti, jų priežiūra ir pan. Jeigu naudosime pirktus iš parduotuvių, kyla klausimas, kiek jie ekologiškesni, nei natūralus kosmetinis produktas, pirktas parduotuvėje. Dar labai įdomus faktas, kurį pastebėjau praktikoje, kad žmonės per staigiai nori tapti ekologiški, naudoti tik natūralius ingredientus, nors 20 metų elgėsi visai kitaip. Tai sukelia šoką odai, plaukams ir visam organizmui, todėl tai kaip tik gali pakenkti.

– Apie kokius liaudiškus būdus odai, plaukams esate daugiausiai girdėjusi, kas populiariausia?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)