medus

646 straipsnių

Medus – saldus, tąsus skystis, bičių gaminamas iš žieduose esančio nektaro. Tai natūralus saldiklis. Medaus pagrindą sudaro ir saldų skonį suteikia jame esanti gliukozė ir fruktozė.

Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!

Agurkai su medumi ir sūriu yra toks užkandis, kurio neatsisakysi per pusryčius, pietus ir vakarienę. Vos iš keturių ingredientų sukuriamas patiekalas džiugina ne tik paprasta gamyba, bet ir ypatingu skoniu. Agurkai su medumi ir sūriu neabejotinai nuneš į vaikystę.

Atsižvelgus į Lietuvos raudonosios knygos komisijos siūlymą tamsioji vakarinė medunešė bitė įrašyta į Saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą, kitaip vadinamą Lietuvos raudonąja knyga. Į šį sąrašą įrašytos tik gamtoje (uoksuose ar drevėse) gyvenanti šios bičių rūšies populiacija. Laikomų ir vei...

Eglė Žirinskaitė

Brangaus maisto aplinkoje Lietuvos gyventojai gali tikėtis ir gerų naujienų – aukštesnės produktų kokybės. Parduotuvių lentynose turėtų padaugėti sertifikuotų vietos daržovių, vaisių ar gyvulinės kilmės produktų, praneša LNK žinios. Tiesa, patys pirkėjai pripažįsta, kad jiems dar trūksta informacijo...

Norint paruošti gardžius šonkauliukus orkaitėje, svarbios kelios detalės. Viena jų – padažas, kuriuo reikia aptepti šonkauliukus. Tekste rasite visas gudrybes, kaip iškepti šonkauliukus orkaitėje, kad negalėtumėte nuo jų atsitraukti.