Aminorūgštys – chemijoje taip vadinama grupė organinių junginių, kurie turi mažiausiai po vieną amino grupę (-NH2) bei karboksilo grupę (-COOH). Pagal šių grupių tarpusavio padėtį struktūroje jos skirstomos į alfa, beta, gama ir t. t. aminorūgštis. Kiekvienas toks tipas pasižymi jam būdingomis savybėmis. Alfa-aminorūgščių amino ir karboksilo grupės susijungusios per vieną tarpinį atomą, beta – per du tarpinius atomus ir t. t.
Gyvybė užsimezgė Žemėje – na, bent jau tai labiausiai tikėtinas scenarijus. Bet nuo pavienių cheminių elementų iki gyvybės kelias tolimas, o...
Vis daugiau žmonių domisi sveika mityba ir taip vadinamu supermaistu: akai ir goji uogomis, daigintais kviečiais, spirulina ir kitais produktais....
Šaltukas už lango – iššūkis mūsų odai. Jei veidą ryte pamaitiname ir visaip kitaip išpuoselėjame, apie rankas prisimename jau kai šaukštai...
Įsivaizduokime scenarijų: žmonija užmezga kontaktą su nežemiška civilizacija. Ir ne šiaip užmezga – ta civilizacija pas mus atvyksta į svečius....
Pirkdami maisto produktus sau, dažnas mūsų jau esame įpratę peržvelgti jų sudėtį ir tokiu būdu atsirinkti mums palankesnį maistą . Ne mažiau...