aA
Politinės partijos „Drąsos kelias“ rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas sako, kad vaizdo įraše apie rinkimų rezultatų klastojimą prisipažįstanti moteris taip kalbėjo arba paveikta vyno, arba iš puikybės.
"Drąsos kelio" stebėtoja rinkimuose
"Drąsos kelio" stebėtoja rinkimuose
© Stopkadras/Youtube.com

Kaip DELFI jau rašė, „Drąsos kelio“ rinkimų stebėtoja Pajūrio apygardoje, kur kandidatavo šios partijos atstovas Tomas Viluckas, partiečiams prisipažino sąmoningai klaidingai skaičiavusi balsus už Darbo partiją bei „dėjusi brūkšniukus“ už „Drąsos kelią“.

V. Vasiliauskas teigia įdėmiai peržiūrėjęs minėtą įrašą ir jame neaptikęs nė vieno pažįstamo ar su partija susijusio veido. Pasak jo, stebėtojas neturi jokių galimybių nei skaičiuoti, nei gadinti biuletenių. „Todėl ta ponia, kaip supratau, ar vyno paveikta (kaip matote, ten stovėjo baltas ir raudonas vynas) tas fantazijas sugalvojo, ar iš puikybės“, - pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje svarstė V. Vasiliauskas.

Jis stebėjosi, kad niekas iš dalyvavusių susitikime jos sapalionės nenutraukė. „Tai rodo, kokia Lietuvoje tvyro atmosfera ir kad rinkimų klastojimas Lietuvoje tampa norma. Tai labai apgailėtina“, - teigia V. Vasiliauskas.

Tuo metu partijos lyderė Neringa Venckienė sako, kad jei minėta moteris klastojo rinkimų rezultatus, turi būti už tai nubausta.

„Konkrečiai to žmogaus nepažįstu, pati partija jo neskyrusi, bet tikriausiai vienmandatininkas T. Viluckas. Bet mes pasisakome už teisingumą visose srityje – tai jeigu iš tiesų klastojo, tada taip, ji turi būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn“, - teigė N. Venckienė.

Dėl šio įvykio partija žada kreiptis į T. Vilucką.

Rinkimų pažeidimai sugrąžino į pokario stribų Lietuvą?

Pirmajame rinkimų ture „Drąsos kelias“ iškovojo 7 mandatus. Antrajame rinkimų ture dar 9 vienmandatininkai Vilniuje ir Kaune varžysis su konservatoriais. „Manome, kad rezultatas geras“, - teigė N. Venckienė, pasidžiaugusi, kad 110 tūkst. rinkėjų suteikė galimybę judėjimui tapti parlamentine partija.

Pasak jos, partija rinkimams išleido tik 142 tūkst. Lt, o rezultatai analogiški keletą milijonų į rinkimų kampaniją investavusiam Liberalų sąjūdžiui.

N. Venckienė taip pat kalbėjo apie rinkimų pažeidimus balsuojant ambasadoje Londone. „Yra prifilmuota labai daug. Iš esmės galima sakyti užfiksuota šimtai pažeidimų. Vienas grubiausių pažeidimų – šeštą valandą rinkėjai nebuvo įleisti balsuoti, jie stovėjo eilėje ir jiems pasakyta skirstytis, nes nebeleis. Balsadėžė buvo neužantspauduota, likę nepanaudoti biuleteniai nebuvo sugadinti – nebuvo nukirpti, niekas nežino, kur juos panaudoj. Daug ir kitų pažeidimų“, - tvirtino „Drąsos kelio“ lyderė.

Apie rinkimų pažeidimus kalbėjo ir V. Vasiliauskas.

„Visas mūsų biudžetinių partijų supuvimas persimetė į šiuos rinkimus, kurie, kaip matote, iš tikrųjų tapę savo mastais neįsivaizduojamais klastojimais, savivale, visišku įstatymų laužymu. Tokie groteskai, kurie nutiko, tarkime, Kupiškio-Biržų apygardos Kaštonų apylinkėje (šios apylinkės komisija pati nesugebėjo suskaičiuoti balsų – tai už ją padarė apygardos komisijos nariai, iš jos paėmę biuletenius. Kaštonų apylinkėje dingo didelis biuletenių skaičiaus, kuris buvo didesnis, negu balsų skirtumas tarp vienmandatės apygardos kandidatų. Taip pat šioje apylinkėje sugadintų biuletenių skaičius daugiamandatėje ir vienmandatėje apygardose skyrėsi itin reikšmingai – DELFI), tiesiog sugrąžino Lietuvą į pokario stribų Lietuvą, kai valdžios pagrindiniai atributai buvo automatas ir butelis. Na, šiuo atveju galbūt Biržai - alaus ąsotis“, - ironizavo V. Vasiliauskas.

Pasak V. Vasiliausko, visko negalima versti ant Vyriausiosios rinkimų komisijos – ji esą buvo palikta viena, prokurorai buvo užsiėmę kitkuo, o policija demonstravo abejingumą arba bejėgiškumą. „Šie rinkimai vyko visiško nebaudžiamumo atmosferoje, todėl ir tokie rezultatai“, - reziumavo rinkimų štabo vadovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuo vienos priklausomybės prie kitos: užkariavus garsiausius pasaulio maratonus lietuvį vilioja mistinės lenktynės (1)

Nuo dvidešimt metų trukusio rūkymo, siekusio ir du pakelius per dieną, iki pirmojo lietuvio,...

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (4)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Nėra ko ir pridurti: orai bus tiesiog puikūs

Sekmadienio dieną mūsų šalies orus lems ryčiau stiprėjanti aukšto slėgio sritis. Didesnėje...

Galingas Vilniaus policijos reidas: gausios pareigūnų pajėgos pričiupo 16 girtų vairuotojų ir 6 „beteisius“ (7)

Šeštadienį Kelių policijos pareigūnai surengė didžiulę vairuotojų patikrą Vilniuje ir...

Į kovą – neišpakavus lagamino: po dviejų dienų kelyje rinktinės molas spėjo tik pasimatuoti aprangą

Nerijus Ališauskas manė, kad Vilniuje startavusiame pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono...