aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bei „darbiečių“ koalicijos partnerių leiboristų kandidato į Seimą Vytauto Gapšio teisinę neliečiamybę – leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn bei kitaip suvaržyti jų laisvę, bet suimti leidimo nedavė – to neprašė ir Vilniaus apygardos teismas, kuris ir kreipėsi į Komisiją.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Komisijos posėdyje pirmadienį teismo prašymui priešinosi V. Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis, kuris sakėsi iš dalies atstovaująs ir V. Gapšio interesus. Advokatas plačiai aiškino „baudžiamosios atsakomybės“ terminą ir iš šio paaiškinimo galima spręsti, jog visus tris komponentus V. Sviderskis susiejo į vieną visumą – esą jų skaidyti nereikėtų.

Advokatas, be kita ko, sakė, kad dalies imuniteto panaikinimas kliudytų V. Uspaskichui ir V. Gapšiui rinkimuose dalyvauti lygiomis teisėmis su kitais kandidatais, mat po spalio 12 d. yra paskirti teismo posėdžiai, kurie trukdys vesti agitaciją.

Seimo rinkimai tuo metu dar nebus galutinai pasibaigę, mat vienmandatėse rinkimų apygardose bus paaiškėję po du geriausiai pasirodžiusius kandidatus, o antrasis rinkimų turas, kuris išaiškins po vieną laimėtoją, šiose apygardose vyks po savaitės.

„Aš drįstu preziumuoti ir, manau, niekas nepaneigsite tos aplinkybės, kad prasidės antrasis etapas ir vėl rinkiminė kampanija bus prasidėjusi. Jeigu duodate sutikimą traukti baudžiamojon atsakomybėn, tada šitam žmogui duodate suvaržymą ir atimate galimybę tomis dienomis dalyvauti kaip kandidatui lygiomis teisėmis su kitais kandidatais”, - VRK posėdyje sakė V. Sviderskis.

Tačiau VRK nariai V. Sviderskiui priminė, kad Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas rinkimuose dalyvauja tik pagal partijos keliamą sąrašą, o vienmandatėje apygardoje jo kandidatūra nėra keliama.

V. Gapšys Seimo nario mandato siekia ir pagal koalicinį „darbiečių“ bei leiboristų sąrašą, ir vienmandatėje Plungės-Rietavo rinkimų apygardoje.

V. Uspaskichas kaltinamas neskaidraus Darbo partijos buhalterijos tvarkymo organizavimu, byloje figūruoja ir V. Gapšio pavardė. Jis taip pat yra kaltinamasis. Lietuvos teisėsauga įtaria, kad „darbiečiai“ į apskaitą neįtraukė daugiau nei 24 mln. litų pajamų, apie 23 mln. litų išlaidų ir valstybei nesumokėjo apie 4 mln. litų mokesčių.

DELFI primena, kad VRK jau panaikino „Tvarkos ir teisingumo“ kandidato, buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovo Roko Žilinsko ir Liberalų sąjūdžio kandidatės Linos Sukackienės teisinę neliečiamybę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...