aA
Antradienį Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Generalinę prokuratūrą dėl galimai neteisėtų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nario Liutauro Ulevičiaus veiksmų. Anot V. Gapšio, L. Ulevičius provokavo jį vykdyti neteisėtą veiklą darant įtaką aplinkos ministrui.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys
© DELFI / Valdas Kopūstas

Spalio 16 d. L. Ulevičius į V. Gapšio paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ atsiuntė žinutę: „labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esam laimėję AM (Aplinkos ministerijos – DELFI) ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbt ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizika, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia- galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai, bet reikėtų pernelyg nedelst“.

Vėliau, aiškindamas savo elgesio motyvus, L. Ulevičius pareiškė, kad jis „trolino“ ir bandė V. Gapšį. Esą tai tebuvo provokacija, o „darbietis“ egzaminą išlaikė.

Tokia versija V. Gapšio neįtikino. „Darbiečių“ antradienį išplatintame pareiškime jis teigia esąs „įsitikinęs, kad L. Ulevičius kėsinosi į jo, kaip tautos atstovo, garbę ir orumą, sumenkino Seimo ir VRK institucijų įvaizdį, padarė didelę žalą valstybės institucijų autoritetui bei moralinę žalą jam asmeniškai“.

„L. Ulevičiaus elgesį šioje situacijoje vertinu kaip spaudimą man, kaip Seimo nariui, siekiant sau naudingų sprendimų. Toks elgesys yra netinkamas visiems piliečiams, o ką jau kalbėti apie tokios institucijos, kaip VRK, atstovus, todėl tokius L. Ulevičiaus veiksmus turi įvertinti teisėsaugos institucijos ir imtis atitinkamų priemonių šio asmens atžvilgiu“, — sako V. Gapšys.

Prašo ištirti, kaip gavo ministerijos užsakymą

V. Gapšys taip pat ragina teisėsaugą „pasidomėti ir įvertinti“, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo pasirašyta dabar galiojanti sutartis dėl viešųjų ryšių konsultacijų teikimo Aplinkos ministerijai, kurios vykdymu yra suinteresuotas L. Ulevičius.

„Pats VRK narys yra užsiminęs, kad jis laimėjo Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą. Įvertinus visą kontekstą, manau, kad atitinkamos institucijos taip pat turėtų pasidomėti šio konkurso sąlygomis ir aplinkybėmis, mat kyla pagrįstų abejonių dėl šio konkurso teisėtumo ir skaidrumo“, — teigia politikas.

L.Ulevičius: V.Gapšys reaguoja pagal savo sugedimo laipsnį

Pats L. Ulevičius DELFI teigė, esą V. Gapšio veiksmai parodo vieno Darbo partijos lyderių „sugedimo laipsnį“.

„Kiekvienas žmogus turi teisę kreiptis (į teisėsaugą – DELFI). Konkretaus rašto nemačiau, man šiek tiek būtų sunku komentuoti. Bet jeigu jis taip interpretuoja... jeigu paskambinčiau ir kavos išgerti pasiūlyčiau, galima būtų taip pat interpretuoti. Kaip jis interpretuoja – čia dar vienas „trolinimo“ pavyzdys. Žmogus interpretuoja pagal savo sugedimo laipsnį“, - kalbėjo VRK narys.

V. Gapšio prašymo tirti minėtą Aplinkos ministerijos viešąjį pirkimą L. Ulevičius teigė nesureikšminantis.

„Ten buvo standartinė procedūra, viešųjų pirkimų konkursas. Nelabai ką yra daugiau komentuoti. Dalyviai ar 5 ar 7 buvo. Buvo laimėta, ir viskas. (...) Prašau, nagrinėkitės“, - reziumavo pašnekovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0