aA
Antrą kadenciją baigiantis prezidentas Valdas Adamkus sekmadienį balsavo už Socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Butkevičių. Tai matyti internete platinamuose LNK sekmadienio „Žinių“ vaizdo įrašuose iš Saulėtekio rinkimų apylinkės Vilniuje, kur balsavo V.Adamkus su žmona Alma.
V.Adamkus savo balsą atidavė socialdemokratų kandidatui
© LNK

Valstybės vadovui metant balsavimo biuletenį į balsadėžę matyti, kad pažymėtas pirmasis kandidatų sąrašo numeris.

Pirmuoju balsavimo biuletenyje buvo įrašytas socialdemokratas A.Butkevičius.

Sekmadienį paklaustas, už ką balsavo, V.Adamkus tvirtino, kad jam nebuvo sunku apsispręsti, kam atiduoti savo balsą, bet konkretaus kandidato neatskleidė.

"Ne, todėl, kad įvertinau kandidatus jau iš anksto, turėjau tam pakankamai laiko ir savo nusistatymo laikiausi ir šiandien ryte", - sekmadienį žurnalistams sakė V.Adamkus, BNS paklaustas, ar sunku buvo apsispręsti, už ką balsuoti.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė, pirmadienį paklausta apie prezidento pasirinkimą, teigė, kad įstatymas garantuoja balsavimo slaptumą. "Prezidentas ne kartą yra sakęs, kad seniai apsisprendė, už ką balsuos. Jis taip pat labai patenkintas, kad prezidentas išrinktas per pirmąjį turą", - pirmadienį BNS sakė R.Grumadaitė.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, sekmadienį vykusius valstybės vadovo rinkimus laimėjo eurokomisarė Dalia Grybauskaitė. Už ją balsavo 68,17 proc. rinkėjų. Socialdemokratų kandidatas A.Butkevičius surinko 11,7 proc. balsų, "tvarkietis" Valentinas Mazuronis - 6,09 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis - 4,69 proc., savo kandidatūrą iškėlusi valstietė liaudininkė Kazimira Prunskienė - 3,86 proc., "darbietės" Loreta Graužinienė - 3,57 proc. ir savo kandidatūrą iškėlęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas - 0,66 proc.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0