aA
Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako puikiai suprantantis tuos žmones, kurie reikalauja nuo bylos nagrinėjimo nušalinti Kauno apygardos teisme dirbančią dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio seserį Neringą Venckienę.
R.Šimašius: situacija Garliavoje yra apgailėtina
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

„Tai ką, aš girdėjau per viešus pareiškimus, tai buvo ir, na sakyčiau tiesiai – grasinimo elementų, gyrimo tokių neteisėtų priemonių, kurios yra susijusios su žmonių mirtimi, elementų, ir tai, man atrodo mažų mažiausiai labai keista“, – trečiadienį žurnalistams sakė teisingumo ministras.

Paklaustas, ar gali N. Venckienė toliau dirbti teisėja ir kaip jai reikėtų toliau elgtis, R. Šimašius sakė: „Aš manau, ji žino, ką jinai turėtų daryti, ir visuomenė lygiai taip pat jaučia, ar teisėjai gali daryti tokius pareiškimus, kuriuos daro ponia Venckienė“.

Pasak jo, situacija Garliavoje yra apgailėtina.

„Situacija yra apgailėtina ta prasme, kad tos mergaitės, apie kurią kalbame, aplinkoje netrūksta jai artimų žmonių, kurie ją tampo į įvairias puses ir tikrai apsunkina jos sklandžią ir gerą vaikystę, – žurnalistams kalbėjo R. Šimašius. – Jeigu dar politikai įšoka į trasą ir pradeda savo politiniais motyvais įsijungti į tą tampymą, manau, tai situaciją dar labiau komplikuoja“.

Jis pažymėjo, kad yra teismo sprendimas, kuris privalo būti vykdomas – kito varianto nėra. „Yra teisinis kelias, kurio tobulumu mes visą laiką galime abejoti, kito kelio tiesiog nėra“, – patikino R. Šimašius.

Jo teigimu, „tasymasis yra didesnė žala nei sklandus teismo sprendimo vykdymas“.

Teisingumo ministras pažymėjo, kad geriausias būdas išspręsti konfliktą yra susitarimas, tačiau jo nesiekia nė viena pusė. „Taip, man kartais atrodo, kad galėtų šitoje byloje būti daug kas kitaip, jeigu toje byloje žmonės šiek tiek kitaip elgtųsi“, – pažymėjo jis.

„Mergaitės aplinkoje žmonių, kurie ją tampo į visas puses, netrūksta ir tas tampymas daugeliu atvejų yra neatsakingas“, – sakė jis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0