aA
Berniukai, vaikystėje lankstę popierinius lėktuvėlius ir su pavydu nužvelgdavę tvarkdarius policininkus, dabar – politikai, užsimoję valdyti šalį iš rūmų Daukanto aikštėje.
Prieš rinkimus – ir į bažnyčią
© DELFI

Kandidatai į prezidentus pasakoja vaikystėje nė nesapnavę apie politiko karjerą, tačiau valdžios postus kai kuriems pranašavo giminės ir draugai, – praneša „Info TV“ laida „Info diena“.

Dabar aukštus postus pasiekę politikai nusitaikę į aukščiausią – prezidento postą – prieš kelias dešimtis metų svajojo visai ne apie šalies valdymą. Daugelio kandidatų svajonė buvo gaudyti vėją padangėse arba vaikytis nusikaltėlius su tvarkos sergėtojų uniforma. Būdami vaikai su pavydu į metalinius padangės paukščius žvalgydavosi Ignalinos meras Bronis Ropė, darbietis Artūras Paulauskas ir socialdemokratas Zigmantas Balčytis.

„Vaikystėje turbūt visi svajojome tapti policininku, kokiu nors labai matomu žmogumi, turėjau svajonę tapti lakūnu, bet tapau teisininku“ – „Info dienai“ pasakojo A. Paulauskas.

Į prezidento postą nusitaikęs Vilniaus meras Artūras Zuokas sako turėjęs daug svajonių: „Daug kuo norėjau būt – ir policininku, ir kosmonautu, ir krepšininku, ir, žinot, man pasirodė, kad žurnalistika – profesija, kuri leidžia įsikūnyti į bet kurią kitą profesiją“, – atskleidė A. Zuokas.

„Kaime palėpėje atradau žurnalų „Mokslas ir gyvenimas“ komplektus, juos visus perskaičiau ir mane ypač sužavėjo civilizacijų paieška. Ypač tokių, kurios, kaip buvo teigiama, keliavo laivais iš Azijos ar Europos per Ameriką taip atsirado inkų arba perų civilizacijos. Turas Hejerdalas mane labai sužavėjo ir pradėjau tėvų prašyti, kad mane kaip nors įtaisytų į archeologų stovyklas ir ta svajonė išsipildė 9-oje klasėje, man teko laimė dalyvauti archeologinėse ekspedicijose ir man tai labai patiko, - „Info dienai“ pasakojo N. Puteikis.


Keli kandidatai pripažįsta, kad artimieji politiko karjerą pranašavo dar šiems būnant vaikais. Esą iškalba ir noras vadovauti buvo pastebimas jau nuo mažų dienų. A. Zuokas pasakojo pasvarstymus, jog taps prezidentu, girdėjęs ne kartą. „Nemaža dalis mano draugų, pažįstamų, taip pat giminaičių sakydavo: tu būsi prezidentu, tu tikrai tapsi juo, nors niekada to nepriimdavau kaip būtiną siekimą, tiesiog turiu gebėjimus, turiu žinias, manau, kad būtų gerai jas panaudoti valstybei“, - teigė A. Zuokas.

Ignalinos meras Bronis Ropė sako, kad tėvai nė nesapnavo, kad jų sūnus galėtų pretenduoti į prezidento postą, esą jau karjeros pradžia savivaldybėje viršijo tėvų lūkesčius.

Kad įgyvendintų dar vieną savo svajonę, pelnytų prezidento postą, nė vienas kandidatas sako jokių burtų nesigriebiantys, ir žiniuonių nelankantys. Esą pagrindinė užduotis – darbas su rinkėjai, o rinkimų dieną keli politikai sako prašysiantys Dievo pagalbos, kiti tiesiog stebės rinkimų kampanijos rezultatus, kai kurie rinkimų dieną įtampą malšina darbu štabe.

Z. Balčytis sako prietarų, kaip reikšmingą dieną prisišaukti sėkmę neturintis. „Manau, kad prieš labai svarbią dieną reikia gerai išsimiegoti, visi darbai atliekami anksčiau“, – pasakojo Z. Balčytis.
Į bažnyčią rinkimų rytą su artimaisiais žada eiti A. Zuokas, B. Ropė, V. Tomaševskis. A. Zuokas sako Dievo pagalbos per rinkimus neprašysiąs: „Manau, kad negaliu prašyti Dievo maldoje, kad padėtų man tapti prezidentu – tai jo valia, jo valia yra geriausia, jeigu jis mato, kad mano rankos naudingos valstybei ir Lietuvai – aš manau, kad jis tą ir padarys“.

B. Ropė sako į bažnyčią užsukantis dažnai, tikisi rasti laiko ir rinkimų dieną. „Tai ir naudinga ir gera, aplinka gera, po to einame kartu balsuoti“ – gegužės 11-osios planus pasakojo B. Ropė.

Iš 7 kandidatų Artūrui Paulauskui, Valdemarui Tomaševskiui ir Daliai Grybauskaitei tai jau ne pirmieji prezidento rinkimai. Kitiems – prezidentinės kovos debiutas.

Info TV
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...