aA
Pareigūnai toliau ieško išeičių, kaip teisinėmis priemonėmis išvengti įtampos Garliavoje. Prie Drąsiaus Kedžio tėvų namų susirinkusių žmonių prašoma leisti psichologui susitikti su jo dukra, mergaitės motina ir globėja.
Prašo leisti su D.Kedžio dukra, jos mama ir globėjais susitikti psichologui
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Laikytis rimties ir nepamiršti mergaitės interesų ragina ir prezidentė.

Prie dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvų ir sesers namų Garliavoje budintys žmonės raginami laikytis tvarkos. Policija sako nesiruošianti vaikyti ar kitaip naudoti jėgą prieš nepatenkintuosius teismo sprendimu grąžinti D. Kedžio dukrą motinai.

„Dar kartą noriu pakartoti generalinio policijos komisaro pasakymą, jog policija jėgos nenaudos, policija veiks tiktai teisinėmis priemonėmis, to paties norime ir iš jūsų. Mūsų tikslas, kad nebūtų pažeidžiama viešoji tvarka. Visų mūsų, tie policijos, tiek kitų institucijų, tiek jūsų tikslas – vaiko interesai“, – teigė Garliavoje apsilankęs Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla.

Teismo nutarimas atiduoti mergaitę Laimutei Stankūnaitei apskųstas, ir dabartinių globėjų skundą turi nagrinėti Panevėžio apygardos teismas. Antradienį posėdžiavusios tarpžinybinės vaiko gerovės tarybos žiniomis, antstolis, kuris turi vykdyti teismo nutarimą, kol kas nebandys per jėgą perduoti mergaitės motinai.

Taip pat nuspręsta prašyti susirinkusiųjų, kad šie leistų specialistams susitikti su mergaite ir jos globėjais.

„Svarbiausias tikslas, siekiant išspręsti šią situaciją, – tiesioginis kontaktas su mergaite, globėjais, motina, žmonėmis, kurie telkiasi aplink namus. Ir tai svarbu dėl to, kad viskas jau trunka ilgai, ir todėl visų pirma, norint išspręsti situaciją, labai svarbus tiesioginis kontaktas. Todėl bus sudaryta darbo grupė, kuri dirbs su žmonėmis, įvertins būklę, ir tokiu būdu bus siekiamą išspręsti keblią situaciją“, – kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Lina Bušinskaitė.

Susirinkusiųjų nepamiršti mergaitės interesų ragina ir Prezidentė. Dalia Grybauskaitė perspėja vengti spaudimo teisėsaugai, o siekiant rasti teisingą sprendimą naudoti tik teisines priemones.

Pirmadienį minia seneliams neleido išvežti mažametės susitikti su motina. Dėl Garliavoje budinčių žmonių negalinti atsiimti teismo grąžintos dukrelės, valstybės saugoma mergaitės motina Laimutė Stankūnaitė ir jos advokatė antradienį su žiniasklaida nebendravo.

www.lrt.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...