aA
Lietuvos liberalų sąjungos pirmininkas ir uostamiesčio tarybos narys Eugenijus Gentvilas vakar prieštaravo prieš miesto tarybos ketinimą skubiai priimti Klaipėdos miesto šilumos tiekimo planą.
E.Gentvilas teigia, jog šis projektas pažeidžia kelis teisės aktus, tarp jų ir Seimo patvirtintą nacionalinę energetikos strategiją bei jos įgyvendinimo planą ir konkurencijos įstatymą.

Anot liberalo, tarybos nariai iš anksto nebuvo supažindinti su jo projektu, o plano užsakovė - savivaldybei pavaldi bendrovė "Klaipėdos energija"- kūrė jį nesikonsultavusi su kitais šilumos tiekėjais.

Liberalų teigimu, jei miesto taryba balsuotų už šio plano patvirtinimą, uostamiesčio gyventojai ir stambūs investuotojai, ketinantys įsikurti Laisvojoje ekonominėje zonoje, netektų teisės rinktis šilumos tiekėją, ir turėtų tenkintis "Klaipėdos energijos" centralizuotai teikiamomis paslaugomis.

E.Gentvilas įsitikinęs, kad prieš "Klaipėdos energijos" privatizavimą uostamiestyje būtina demonopolizuoti šilumos tiekimo rinką, o ne atvirkščiai, ją monopolizuoti, o po to leisti privatizuoti.

Pasak liberalų, specialiajame šilumos tiekimo plane privilegijos akivaizdžiai suteikiamos "Klaipėdos energijai", kuri centralizuotai tieks šilumą didžiajai daliai miesto.

Pagal naująjį planą ne ūkio subjektai, o speciali komisija spręs, kaip šildyti patalpas. Be to, pagal naująjį planą Klaipėdos laisvoji ekonominė zona, kurioje yra nutiestas dujotiekis, taip pat bus priklausoma nuo centralizuoto šildymo sistemos, nors verslininkai, ketinantys investuoti į LEZ, prioritetą teikia būtent šildymui dujomis.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...